Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως μπορώ να πάρω γρήγορα διαζύγιο ;




Το διαζύγιο αποτελεί ένα κρίσιμο κατώφλι από το οποίο κάποιος πρέπει να περάσει για να κλείσει τον κύκλο του γάμου και της κοινής οικογενειακής ζωής. Λίγοι είναι εκείνοι που θα επέλεγαν συνειδητά ένα τραυματικό διαζύγιο. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να μεταβούν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους όσο το δυνατόν πιο ομαλά και παρά τις διαφωνίες τους με τον/τη σύζυγο τους θα ήθελαν να μην παρατείνουν μια περίοδο αβεβαιότητας και σύγκρουσης αλλά να διευθετήσουν τα θέματα που είναι απαραίτητο να οριστούν και αφορούν τα παιδιά, την οικογενειακή στέγη, τα υπόλοιπα τυχόν περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν μαζί κατά τη διάρκεια του γάμου. Αναμφισβήτητα το πιο γρήγορο διαζύγιο είναι το συναινετικό διαζύγιο. Από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίσει για τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών, της επικοινωνίας των παιδιών με τον άλλο γονέα, για το ποσό της διατροφής των ανήλικων παιδιών και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους θέματα, το διαζύγιο μπορεί μέσα σε 15 ημέρες να έχει εκδοθεί χωρίς καμία ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

Βήμα 1 Επιλέξτε και κλείστε ραντεβού με ένα δικηγόρο εξειδικευμένο στο διαζύγιο και το οικογενειακό δίκαιο.
Βήμα 2 Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα δηλαδή τη ληξιαρχική πράξη του γάμου σας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Κ.Ε.Π
Βήμα 3 Ενημερώστε το δικηγόρο για το ιστορικό της έγγαμης συμβίωσης σας και τι επιθυμείτε αναφορικά με την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή.
Βήμα 4 Δώστε τα στοιχεία επικοινωνίας του συζύγου σας ή του δικηγόρου του .
Ο εξειδικευμένος δικηγόρος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το πρώτο βήμα .
Στο συναινετικό διαζύγιο πλέον απαιτούνται δύο δικηγόροι ένας για κάθε πλευρά.
Βήμα 5 Οι δικηγόροι θα συντάξουν το συμφωνητικό ρύθμισης της επιμέλειας, της επικοινωνίας και της διατροφής.
Βήμα 6 Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους συζύγους ενώπιον του γραμματέα του αρμόδιου Ειρηνοδικείου ο οποίος θα βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής τους.
Βήμα 7 Οι δικηγόροι θα δώσουν εντολή και θα παρασταθούν ενώπιον του αρμόδιου συμβολαιογράφου όπου θα  συνταχθεί η πράξη λύσης του γάμου με συναινετικό διαζύγιο  η οποία θα υπογραφεί από τους συζύγους και τους δικηγόρους τους .
Βήμα 8 Εάν ο γάμος ήταν θρησκευτικός οι δικηγόροι θα κάνουν και την απαραίτητη διαδικασία για τη λήψη εντολής από τον Εισαγγελέα για πνευματική λύση του γάμου από την αρμόδια Μητρόπολη.
Βήμα 9 Η πράξη λύσεως του γάμου θα καταχωρηθεί στο αρμόδιο ληξιαρχείο και στο Δήμο όπου είχε ανοιχθεί οικογενειακή μερίδα των συζύγων.
Το συναινετικό σας διαζύγιο είναι πραγματικότητα !


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή λύση του συμφώνου συμβίωσης σας

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού που το ενώνει σύμφωνο συμβίωσης είναι εξίσου απαιτητικός  με   το χωρισμό ενός ζευγαριού που συνδέεται με γάμο πολιτικό ή θρησκευτικό καθώς και το σύμφωνο   γεννά μια σειρά δικαιωμάτων που πρέπει αντίστοιχα να ρυθμιστούν .  Ο  Ν. 4356/2015 προβλέπει για όλα τα σύμφωνα συμβίωσης ανεξάρτητα από το νόμο που τα διέπει   ενιαίες διατάξεις για τη   λύσης τους . Πως λοιπόν λύνεται το σύμφωνο συμβίωσης σας ; α) με συμφωνία των μερών , που γίνεται   με συμβολαιογραφικό έγγραφο β) με μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση, εφόσον   όμως έχει   προηγουμένως επιδοθεί   με δικαστικό επιμελητή   στο άλλο συμβαλλόμενο μέρος πρόσκληση για συναινετική λύση και έχουν παρέλθει τρεις (3) μήνες από την επίδοση αυτή   και γ) αυτοδικαίως , αν συναφθεί γάμος μεταξύ των μερών που είναι συμβαλλόμενοι στο σύμφωνο συμβίωσης . Η λύση του συμφώνου συμβίωσης   ισχύει από την καταχώρηση της συμβολαιογραφικής πράξης που περιέχει τη συμφωνία για τη λύση του συμφώνου συμβίωσης ή τη μονομε

Τα δικαιώματα του πατέρα στο διαζύγιο

Τα δικαιώματα του πατέρα στο νέο οικογενειακό δίκαιο Ν.4800/2021 Σε περίπτωση διάστασης των συζύγων και στην περίπτωση διαζυγίου ο πατέρας έχει δικαιώματα σε σχέση με το ανήλικο παιδί του . Συγκεκριμένα : Με το νόμο 4800/2021 το οικογενειακό δίκαιο άλλαξε. Σύμφωνα με το νέο νόμο το συμφέρον του παιδιού εξασφαλίζεται ιδίως με την ουσιαστική συμμετοχή και των δύο γονέων,επομένως και του πατέρα στην ανατροφή και φροντίδα του, καθώς επίσης και  μ ε την  αποτροπή διάρρηξης των σχέσεών του με καθένα από αυτούς, και προβλέπει ότι και η απόφαση του δικαστηρίου, όταν αποφασίζει σχετικά με την ανάθεση της γονικής μέριμνας ή με τον τρόπο άσκησής της πρέπει να αποβλέπει στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, όπως ορίζεται παραπάνω. Τα αξιολογικά κριτήρια με τα οποία πρέπει να κρίνει το δικαστήριο είναι η ικανότητα και πρόθεση καθενός από τους γονείς να σεβαστεί τα δικαιώματα του άλλου, η συμπεριφορά κάθε γονέα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η συμμόρφωσή του με τις νόμιμες υποχρεώσεις

Εκδόθηκε η απόφαση του διαζυγίου μου. Λύθηκε ο γάμος μου ή πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες;

Η έκδοση αποφάσεως διαζυγίου  δεν συνεπάγεται και τη λύση του γάμου . Ανεξάρτητα από το είδος του διαζυγίου δηλαδή  κατ' αντιδικία ή λόγω διετούς διάστασης  αλλά και του είδους του γάμου θρησκευτικού ή πολιτικού ,πρέπει να ακολουθήσει εάν συμφωνούν οι σύζυγοι παραίτηση από τα ένδικα μέσα ( από το δικαίωμα τους δηλαδή να ασκήσουν έφεση, αναίρεση κλπ κατά της αποφάσεως) ,οπότε και την ίδια στιγμή η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη ,είτε εάν δεν συμφωνούν πρέπει η απόφαση να επιδοθεί στον άλλο σύζυγο με δικαστικό επιμελητή προκειμένου μετά την πάροδο της προθεσμίας για την άσκηση ενδίκων μέσων,ήτοι μετά την πάροδο 7 μηνών η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη. Η παραίτηση από τα ένδικα μέσα γίνεται στο γραφείο των ενδίκων μέσων (γραφ.208)  του Πρωτοδικείου Αθηνών που στεγάζεται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών ( Είσοδος από την οδό Δέγλερη)  εάν πρόκειται για διαζύγιο που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών,με την ταυτόχρονη παρουσία των συζύγων και των δικηγόρων τους οι οποίοι