Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

e-diazygio.Το νέο άυλο συναινετικό διαζύγιο ή πως να χωρίσω εύκολα και γρήγορα με συναινετικό διαζύγιο .

 


Το συναινετικό διαζύγιο άλλαξε με το νέο Ν. 4800/2021.

Αν έχετε προβλήματα με τον/τη σύζυγο σας μπορείτε τώρα να χωρίσετε σύντομα και οικονομικά χωρίς επώδυνους και μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. Αυτό που χρειάζεται είναι να εμπιστευτείτε ένα δικηγόρο με γνώση και εμπειρία στο οικογενειακό δίκαιο .

Αν και η διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου είναι σχετικά απλή, απαιτείται  εμπειρία,  ικανότητα διαχείρισης των οικογενειακών σχέσεων, των συναισθημάτων των συζύγων (πικρία, θυμός κλπ) και των διαπραγματεύσεων καθώς και μια ικανοποιητική συμφωνία αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την επίτευξη ενός καλού και ποιοτικού συναινετικού διαζυγίου.



ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Εσείς χρειάζεται μόνο να κλείσετε ένα ραντεβού για να συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο εξειδικευμένο στο οικογενειακό δίκαιο έχοντας μαζί σας :

1. τη Ληξιαρχική πράξη του γάμου σας και

2. ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα οποία εκδίδονται μέσα από την εφαρμογή gov.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Στο συναινετικό διαζύγιο οι σύζυγοι είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να συμφωνήσουν εγγράφως :

  • τη λύση του γάμου τους

  • την κατανομή της γονικής μέριμνας και ιδίως την επιμέλεια δηλαδή ποιος θα έχει την επιμέλεια του/των ανηλίκων τέκνων τους ( συνεπιμέλεια των γονέων ή αποκλειστική επιμέλεια του ενός γονέα)

  • τον τόπο διαμονής του/των ανήλικων παιδιών,

  • το γονέα με τον οποίο αυτά θα διαμένουν ( μία κατοικία ή εναλλασσόμενη κατοικία)

  • το πρόγραμμα της επικοινωνίας του παιδιού/ών με τον άλλο γονέα

  • το ποσό της διατροφής των ανήλικων παιδιών.Επίσης είναι ενδεδειγμένο να ρυθμίσουν συνολικά όλα τα εκκρεμή θέματα όπως την παραχώρηση της χρήσης της οικογενειακής στέγης,την κατανομή των κινητών τους πραγμάτων που βρίσκονται στην συζυγική κατοικία,τα περιουσιακά τους θέματα, όπως η αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα

    Οι δικηγόροι, ένας από κάθε πλευρά, θα διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις, θα διαμορφώσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας και θα φροντίσουν αυτή να είναι νομικά δεσμευτική.

    ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Με το νέο νόμο 4800/2021 προβλέπεται απλούστευση της διαδικασίας θεώρησης της υπογραφής, οποία πλέον θα γίνεται ηλεκτρονικά, από το γραφείο του πληρεξούσιου δικηγόρου σας, μέσω πλατφόρμας,e-diazygio ή θα μπορεί να θεωρηθεί από το ΚΕΠ ή άλλη αρχή.

Αν οι σύζυγοι δεν επιθυμούν μετά τη συμφωνία να έχουν καμία περαιτέρω ταλαιπωρία μπορούν να υπογράψουν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, με το οποίο ο δικηγόρος θα ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να χρειαστεί η δική τους παρουσία.

Μετά από,δέκα(10) ημέρες υπογράφεται ενώπιον συμβολαιογράφου η πράξη συναινετικής λύσεως του γάμου στην οποία περιλαμβάνεται και προσαρτάται η παραπάνω έγγραφη συμφωνία.

Εάν ο γάμος είναι θρησκευτικός ακολουθεί η πνευματική λύση του γάμου στη Μητρόπολη στην οποία υπάγεται η εκκλησία που τελέστηκε ο γάμος.

Εάν ο γάμος είναι πολιτικός παραλείπεται το προηγούμενο στάδιο και η πράξη της λύσεως του γάμου καταχωρίζεται στο αρμόδιο Ληξιαρχείο.

Εν συνεχεία ηλεκτρονικά ενημερώνεται η οικογενειακή μερίδα και το δημοτολόγιο

Γι αυτό εμπιστευτείτε ένα δικηγόρο με πείρα στο οικογενειακό δίκαιο,τη διαχείριση των σχέσεων, τις διαπραγματεύσεις και τη διαμεσολάβηση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να φθάσετε στο σωστό αποτέλεσμα.

Το διαζύγιο σας θα εκδοθεί εύκολα και γρήγορα μέσα σε λίγες ημέρες!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή λύση του συμφώνου συμβίωσης σας

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού που το ενώνει σύμφωνο συμβίωσης είναι εξίσου απαιτητικός  με   το χωρισμό ενός ζευγαριού που συνδέεται με γάμο πολιτικό ή θρησκευτικό καθώς και το σύμφωνο   γεννά μια σειρά δικαιωμάτων που πρέπει αντίστοιχα να ρυθμιστούν .  Ο  Ν. 4356/2015 προβλέπει για όλα τα σύμφωνα συμβίωσης ανεξάρτητα από το νόμο που τα διέπει   ενιαίες διατάξεις για τη   λύσης τους . Πως λοιπόν λύνεται το σύμφωνο συμβίωσης σας ; α) με συμφωνία των μερών , που γίνεται   με συμβολαιογραφικό έγγραφο β) με μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση, εφόσον   όμως έχει   προηγουμένως επιδοθεί   με δικαστικό επιμελητή   στο άλλο συμβαλλόμενο μέρος πρόσκληση για συναινετική λύση και έχουν παρέλθει τρεις (3) μήνες από την επίδοση αυτή   και γ) αυτοδικαίως , αν συναφθεί γάμος μεταξύ των μερών που είναι συμβαλλόμενοι στο σύμφωνο συμβίωσης . Η λύση του συμφώνου συμβίωσης   ισχύει από την καταχώρηση της συμβολαιογραφικής πράξης που περιέχει τη συμφωνία για τη λύση του συμφώνου συμβίωσης ή τη μονομε

Τα δικαιώματα του πατέρα στο διαζύγιο

Τα δικαιώματα του πατέρα στο νέο οικογενειακό δίκαιο Ν.4800/2021 Σε περίπτωση διάστασης των συζύγων και στην περίπτωση διαζυγίου ο πατέρας έχει δικαιώματα σε σχέση με το ανήλικο παιδί του . Συγκεκριμένα : Με το νόμο 4800/2021 το οικογενειακό δίκαιο άλλαξε. Σύμφωνα με το νέο νόμο το συμφέρον του παιδιού εξασφαλίζεται ιδίως με την ουσιαστική συμμετοχή και των δύο γονέων,επομένως και του πατέρα στην ανατροφή και φροντίδα του, καθώς επίσης και  μ ε την  αποτροπή διάρρηξης των σχέσεών του με καθένα από αυτούς, και προβλέπει ότι και η απόφαση του δικαστηρίου, όταν αποφασίζει σχετικά με την ανάθεση της γονικής μέριμνας ή με τον τρόπο άσκησής της πρέπει να αποβλέπει στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, όπως ορίζεται παραπάνω. Τα αξιολογικά κριτήρια με τα οποία πρέπει να κρίνει το δικαστήριο είναι η ικανότητα και πρόθεση καθενός από τους γονείς να σεβαστεί τα δικαιώματα του άλλου, η συμπεριφορά κάθε γονέα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η συμμόρφωσή του με τις νόμιμες υποχρεώσεις

Εκδόθηκε η απόφαση του διαζυγίου μου. Λύθηκε ο γάμος μου ή πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες;

Η έκδοση αποφάσεως διαζυγίου  δεν συνεπάγεται και τη λύση του γάμου . Ανεξάρτητα από το είδος του διαζυγίου δηλαδή  κατ' αντιδικία ή λόγω διετούς διάστασης  αλλά και του είδους του γάμου θρησκευτικού ή πολιτικού ,πρέπει να ακολουθήσει εάν συμφωνούν οι σύζυγοι παραίτηση από τα ένδικα μέσα ( από το δικαίωμα τους δηλαδή να ασκήσουν έφεση, αναίρεση κλπ κατά της αποφάσεως) ,οπότε και την ίδια στιγμή η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη ,είτε εάν δεν συμφωνούν πρέπει η απόφαση να επιδοθεί στον άλλο σύζυγο με δικαστικό επιμελητή προκειμένου μετά την πάροδο της προθεσμίας για την άσκηση ενδίκων μέσων,ήτοι μετά την πάροδο 7 μηνών η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη. Η παραίτηση από τα ένδικα μέσα γίνεται στο γραφείο των ενδίκων μέσων (γραφ.208)  του Πρωτοδικείου Αθηνών που στεγάζεται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών ( Είσοδος από την οδό Δέγλερη)  εάν πρόκειται για διαζύγιο που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών,με την ταυτόχρονη παρουσία των συζύγων και των δικηγόρων τους οι οποίοι